Ma-Pe: 7-16 | Savikontie 21, 82500 Kitee | [email protected] |

Sähköasennus Mirotex Oy

Monipuolinen työnkuva opettaa uutta

Juho Homanen ajautui automaatioasentajan linjalle vuonna 2010 varsin käytännöllisestä syystä: koulu sijaitsi Homasen kotipaikkakunnalla Kiteellä. Itseään tekijä-tyyppiseksi ihmiseksi kuvaileva Homanen halusi myös nopeasti työelämän pariin. Harjoittelupaikaksi valikoitui lähellä sijaitseva, muutama vuosi takaperin perustettu Mirotex Oy. Harjoittelun jälkeen Homanen alkoi työskennellä Mirotexilla joustavasti tarpeen mukaan ja valmistumisen jälkeen kokoaikaisesti. Sen jälkeen Mirotexin toiminta on laajentunut ja työntekijöiden määrä moninkertaistunut.

-Alussa tein enemmän pienempiä sähköasennustöitä. Se oli hyvä, sillä pystyin näin aloittamaan perusasioista ja sitten saamaan lisää vastuuta, sekä kehittymään ammattilaisena. Mirotexilla onkin tuettu hyvin omiin kiinnostuksiin ja työnkuvaa voi siten muovata, Homanen kiittelee.

Työkavereita ja yrittäjiä Homanen kuvailee reiluiksi. Tämä näkyy valmiutena auttaa kaveria ongelmatilanteissa sekä hyvänä työilmapiirinä. Yhteinen Viestiryhmä piippaa päivän mittaan työkavereiden kuulumisia ja kuvia työmailta.

-Suurin osa työntekijöistä on nuoria, alle kolmekymppistä. Näemme koko porukalla aika harvoin sillä työmaat voivat sijaita ympäri Suomea. Joidenkin kanssa tapaamme myös vapaa-ajalla, käymme esimerkiksi kalassa. Kesäisin olemme koko porukalla viettämässä mökkiviikonloppua. Lisäksi saatamme liikkua yhdessä, esimerkiksi olemme maastopyöräilleet ja pelanneet lentopalloa. Liikuntaan kannustetaan muutenkin ilmaisella kuntosalikortilla.

Reissutöitä kiinnostuksen mukaan

Homasen työmaat ovat pääosin Joensuun seudulla, mutta mahdollisuuksia ulkomaan keikoillekin on tullut useita. Mieleenpainuvin työkeikka Homasen mukaan oli Romaniassa, jonne hän asensi konelinjaa.

-Romaniassa työt tehdään isolla porukalla, Suomessa vastaavan asian hoitamiseen tarvitaan vain yhden henkilön panos. Vaikka toiminta on todella kiireetöntä, Suomen jämptit aikataulut ovat enemmän mieleeni. Työnteko on näin jouhevaa eikä tarvitse stressata viivästyksistä.

-Vain kerran ollessani Norjassa Lofooteilla riehuvan talvimyrskyn aikaan tuli mieleeni voisiko työnteko olla helpompaa, Homanen naurahtaa ja jatkaa kuitenkin ettei ole ikinä vakavasti ajatellut vaihtavansa alaa tai työpaikkaa.

Ota yhteyttä