KNX-taloautomaatio

Taloautomaatio tuo helpotusta arkeen ja lisää asumismukavuutta. Tekniikka yhdistää rakennuksen sähköiset toiminnot yhtenäiseksi ja energiatehokkaasti toimivaksi kokonaisuudeksi. Taloautomaatiolla voidaan ohjata mm. valaistusta, pistorasioita, lämmitystä, jäähdytystä, ilmastointia sekä esimerkiksi markiiseja.

Järjestelmää voidaan muunnella sopimaan erilaisiin tarpeisiin ja sen laajentaminen on helppoa. Taloautomaatio sopii hyvin erilaisiin ja erikokoisiin kohteisiin kuten omakotitaloihin, toimistoihin, liikerakennuksiin, hotelleihin, kouluihin jne.

Toteutamme taloautomaation KNX-tekniikalla, joka on standartoitu ISO-järjestelmällä. KNX:llä toteutetun talotekniikan osuus ja toiminnot päätetään aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.

KNX-kodin edut:

  • Suunniteltu vastaamaan yksilöllisen asumisen tarpeita.
  • Säästää merkittävästi sähköä, kun kaikki laitteet ovat älykkäästi ohjattuja ja esimerkiksi valaistuksen voimakkuus on automaattisesti illalla pienempi kuin iltapäivällä. Sähköä säästyy n. 20–30%.
  • Sähkönkulutusta voi seurata reaaliajassa. Voit halutessasi määritellä seurattavat energiankulutuskohteet, esimerkiksi lämmityksen ja/tai valaistuksen viemän energian halutulla aikavälillä tai reaaliajassa.
  • Järjestelmä on muokattavissa koko talon elinkaaren ajan.
  • Yli 300 laitetoimittajaa takaavat monipuolisen tuotevalikoiman.
  • Asumisen turvallisuus lisääntyy (murtovalvonta, palovaroittimet ja vesivuotoilmaisimet)

Lisätietoja KNX-järjestelmästä: https://www.knx.org

Tutustu myös ABB-free@home -kodinohjaukseen!